dimecres, 30 de maig del 2018

id Software

Empresa fundada a l’1 de febrer de 1991, a Dallas, Texas per quatre membres de la companyia Softdisk: John Carmack, John Romero, Tom Hall, Adrian Carmack. Persones que tindrien una repercussió al món dels videojocs per PC i més endavant per altres plataformes, sobretot en l’àmbit dels First-person Shooters.
Des d’un intent de expandir el mon de Nintendo al PC per part de John Carmack i Tom Hall, amb la primera versió de Dangerous Grave com a demostració que podien realitzar el seu propi Super Mario Bros. 3, fins a la associació amb la gran Apogee i la gestació de l’immortal Commander Keen i la seva distribució shareware dels videojocs, regalant als usuaris un episodi sencer per poder provar millor el producte.
Amb motiu de desenvolupar les seves pròpies idees i després de revol·lucionar amb Wolfenstein 3D i tenir plena llibertat creativa, es desvinculen d'Apogee i comencen a distribuir els seus propis videojocs. Acomiadarien a Tom Hall, qui continuaria treballant amb Apogge i més endavant, arribaria DOOM, Quake i altres videojocs per a la història.
Al 1996 John Romero, al·legant diferències amb John Carmack, marxa d’id Software i funda Ion Storm amb Tom Hall i dos membres més. L’artista Adrian Carmack (que no té cap vincle familiar amb John Carmack), marxa d’id al 2005.
El 24 de juny de 2009, ZeniMax Media (propietaris de Bethesda) compra la companyia i al 2013, John Carmack marxa i amb ell, l’últim fundador original d’id Software.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada