dijous, 28 de juny del 2018

Commander Keen

Any: 1990
Desenvolupat: id Software
Plataforma: MS-DOS
Editat: Apogee
Gènere: Plataformes

Billy Blaze, un geni de 8 anys, crea una nau espacial per combatre els malvats Vorticons. Amb el casc de futbol americà del seu germà gran, adopta el nom de Commander Keen, defensor de la terra!
Tom Hall, John Carmack, John Romero i Adrian Carmack, inspirats en Super Mario Bros 3 de Nintendo i en serials de ciència-ficció dels anys ’50 i ‘60, van ser els principals desenvolupadors d’aquest gran clàssic videojoc de plataformes per PC. Responsables de desenvolupar 4 dels 5 videojocs oficials de la franquícia, on alguns dels quals, estaven dividits en episodis que anaven continuant la història: Invasion of the Vorticons (Episodi 1: Marooned on Mars, Episodi 2:The Earth Explodes i Episodi 3: Keen Must Die), Keen Dreams, Goodbye Galaxy (Episodi 4: Secret of the Oracle i Episodi 5: The Armageddon Machine) i Aliens Ate My Babysitter com Episodi 6.
Personalment, vaig jugar més a Invasion of the Vorticons i sobretot a Goodbye Galaxy, del que tinc molt bons records i crec que és un dels millors videojocs de Commander Keen. A més, aquí teníem la música d’un dels gran compositors de l’època, Robert Prince.
És va planejar en realitzar un altre arc de tres episodis més, sota el nom de The Universe Is Toast, del que es va treballar unes setmanes, però degut a la dedicació per Wolfenstein 3D, Tom Hall va proposar en tornar-hi ha treballar en el projecte un cop s’acabés les aventures de B.J. Blazkowicz. Però no va haver-hi cap més episodi. Posteriorment, id Software va desenvolupar DOOM i Tom Hall amb Apogee, Rise of the Triad. Al 1999 es va conèixer que no es tornaria a reunir l’equip original.
L’últim videojoc, es va desenvolupar al 2001 per Game Boy Color i es va anomenar solament Commander Keen a mode d’homenatge. Cap dels principals desenvolupadors originals van involucrar-se, tret d’Adrian Carmack, que va treballar en alguns dissenys. El videojoc va estar a les mans de David A. Palmer Productions i publicat per Activision.
Commander Keen va ser molt popular durant l’inici dels ’90 pels usuaris de PC, va incloure un abecedari alienígena i del seu motor gràfic, va sortir un altre videojoc de plataformes sense tanta sort, anomenat Bio Menace.
El seguidors de les aventures de Billy Blaze, han anat realitzant videojocs no oficials de la franquícia. Els més populars han estat els tres episodis de The Universe is Toast, d’una forma prou eficient per no ser oficials i incloent de nou, el seu enemic i rival d’escola Mortimer McMire, on només apareixia al tercer episodi oficial: Keen Must Die!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada