dimarts, 8 de maig del 2018

Fade to Black

Any: 1995
Desenvolupat: Delphine Software
Plataforma: MS-DOS
Editat: Electronic Arts Studio
Gènere: Acció/aventura

Flashback va ser un gran èxit de vendes així que la idea de la seqüela va agafar força molt aviat. Al 1993, Paul Cuisset tenia en ment que la continuació havia de ser diferent al joc original i no hi hauria rotoscòpia. Seria un espai en 3D poligonal amb captura de moviment.
Anunciat originalment amb el títol Crossfire, Fade to Black va ser creat per PC, Playstation i tot i la seva diferència amb Flashback (com a videojoc de plataformes), les noves aventures de Conrad van collir bones crítiques, però va ser un èxit menor. Per mi aquest títol ha estat de culte, per quedar a l’ombra de Flashback i oferir-nos una aventura amb espais en 3d real d’excel•lent qualitat. Tota una novetat per l’època.

Recordem que les aventures que es veien aleshores, eren escenaris fixes amb personatges poligonals interactuant en un espai. Fade to Black, va ser una revol•lució en aquest aspecte a part d’oferir-nos un disseny molt particular, que a dia d’avui continua sent enigmàtic. I no tant sols pel seu apartat visual, la ambientació musical a càrrec de Raphaël Gesqua és excel•lent. No recordo veure un altre videojoc d’aquest estil que no fos Tomb Raider i va sortir un any després, al 1996. Com a concepte preliminar, Narco Police de Dinamic de 1991 és podria considerar un percussor d’escenaris immersius i vista en 3ª persona.
Està previst que aquest any surti a la venda una versió per la desapareguda DreamCast, com va sortir també per Flashback l’any passat. Els usuaris de DreamCast, poden estar d’enhorabona.
Per finalitzar, es va desenvolupar una tercera part de Flashback per a Gameboy Advance, anomenada Flashback Legends, evocant el primer títol de les aventures de Conrad, però d'una qualitat prou discutible.
El títol havia de sortir al 2003, però Legends no va arribar a sortir al mercat, degut al tancament de Delphine al 2002. El videojoc es pot jugar pràcticament sencer, al prototip de la rom que es pot trobar per internet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada