dimecres, 2 de maig del 2018

Flashback

Any: 1992
Desenvolupat: Delphine Software
Plataforma: Amiga, MS-DOS
Editat: U.S. Gold
Gènere: Plataformes, acció/aventura

Another World va ser un gran èxit i Delphine no va trigar gaire en posar-se les piles per aprofitar aquest estil visual que havia creat Éric Chahi, amb la seva reimaginació de la rotoscòpia. Per sort, Flashback es va guanyar els mèrits propis, per ser considerat un grandíssim videojoc de plataformes.
D’alguna forma, Flashback seria el successor espiritual de l’obra de Chahi. La tècnica visual, amb un estil diferent, tot i ser semblant, donava aire i no queia en la trampa d’un altre Heart of the Alien. Flashback tenia entitat pròpia i això es notava en tots els aspectes. Va ser un èxit.
Paul Cuisset va ser l’arquitecte i havia treballat anteriorment amb Éric Chahi a Future Wars (treball previ a Another World). L’aventura et posava a la pell d’un amnèsic Conrad, fugint d’uns enemics que el volen matar. Les cinemàtiques de Flashback van ser molt elaborades i inclòs, Paul Cuisset va incloure alguna picada d’ullet a l'inmortal treball de Chahi, com la recollida de la pistola del protagonista.
Originalment creat per Amiga, Mega Drive i posteriorment per PC, versió que considero més completa i on va rebre més cinemàtiques. Ha tingut una multitud de ports per diverses plataformes durant el llarg dels anys, incloent un remake al 2013 en HD molt treballat. Encara que a diferència del remake de l’Another World, aquí la millora gràfica modifica l’art original del videojoc.
Al 2017 es va publicar una versió molt elaborada per la desapareguda DreamCast i al juny del 2018 arribarà una versió remasteritzada per Nintendo Switch.
Flashback va tenir una innovadora seqüela al 1995, anomenada Fade to Black

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada