divendres, 3 d’agost del 2018

Eric and the Floaters (Bomberman)

Any: 1984
Desenvolupat: Hudson Soft
Plataforma: ZX Spectrum
Editat: Sinclair Research Ltd
Gènere: Estrategia / Arcade

Si us dic que jo vaig conèixer aquest videojoc amb el nom de Pepe y los Globos al 1985, pensaria-ho que és una broma, oi? Doncs no! Era Load ‘n’ Run! Els pirates de la revista Load ‘n’ Run, tenien una capacitat per canviar els noms, moltes vegades de la forma més impensable... però d’altres com aquest cas, tant sols van canviar el nom d’Eric per Pepe, que era més espanyol clar!
La rosca es complica més, quan després de tants anys me n’adono que aquest videojoc era la versió per Spectrum del primer Bomberman. Aleshores, es va censurar la versió per la màquina de Sinclair i es va canviar el nom original per Eric and the Floaters (un nom sense cap controvèrsia, potser massa i tot). La versió japonesa per MSX, sí va rebre el nom original.
És curiós com vaig jugar moltíssimes vegades a aquest videojoc i fins fa poc, no tenia ni idea que quan ho feia, era a la primera versió del gran Bomberman. Addictiu, original i molt innovador. Bomberman va ser una gran novetat i la versió per Spectrum tenia les mecàniques bàsiques que poc a poc, anirien millorant amb futures seqüeles com el Bomberman de 1990.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada