dimecres, 8 d’agost del 2018

Dyna Blaster (Bomberman)

Any: 1992
Desenvolupat: Hudson Soft
Plataforma: MS-DOS
Editat: Ubisoft
Gènere: Estrategia / Arcade

Si amb la primera versió de Bomberman, vaig conèixer el videojoc d’una forma i un nom molt peculiar, aquest cop tornaríem a tenir un cas semblant però ni molt menys tant enrevessat com l’altre. Bomberman va ser conegut a reu d’Europa , amb el nom de Dyna Blaster. Aquest cop, el nom no era tant ridícul com la primera entrega del 1983.
La re-imaginació de Bomberman, va sortir per PC Engine/TurboGrafx-16 al 1990, però no va ser fins al 1992 que va ser publicat a Europa. Dyna Blaster va ser una entrega referencial, del que coneixem a dia d’avui Bomberman i incorporava la opció de jugar amb 2 players. Les hores de diversió que et proporcionava poder jugar a amb els teus amics, eren impagables!
La saga Bomberman ha tingut una infinitat de títols al llarg del anys, evolucionant les seves mecàniques i aportant novetats o senzillament, millorant l’apartat visual. Però l’esquema bàsic, el podem trobar en els seus primers títols: Laberint+bomba+sobreviure.
En celebració del 33é aniversari de la sèrie, al 2017 es va publicar Super Bomberman R, sent el primer títol desenvolupat per Konami i HexaDrive, després de la dissolució de Hudson Soft al 2013.

1 comentari: