dimarts, 27 de març del 2018

Army Moves

Any: 1986
Desenvolupat: Dinamic Software
Plataforma: ZX Spectrum
Editat: Imagine Software
Gènere: Shooter

Victor Ruiz començava amb aquest títol, el que seria l’inici de la trilogia Moves. Un shooter d’aventures bèl·liques amb tocs d’infiltració, realitzat per la mítica i desapareguda Dinamic. Amb 3 modalitats de joc diferents, Jeep, helicòpter i a peu portant un soldat. Feia de l’experiència pel jugador més atractiva, diferenciant-se de la majoria de videojocs d’aleshores. No era cap novetat, però aquestes experiències donaven un valor afegit a la cinta de Dinamic i més si la portada era realitzada pel magnífic Azpiri.

Tot i així, Army Moves tenia certes carències però seria molt lleig jutjar-les a dia d’avui. Va ser un joc prou novedós, encara que per l’any 1986, Dinamic tenia altres videojocs que considero millors en conjunt que el primer Moves, com per exemple Nonamed.
Va assentar les bases de la seva insuperable i magnífica segona part, però per mèrits propis, Army Moves va tenir una gran acollida i un munt de versions per Amstrad, Atari, Commodore, MSX, PC o Amiga. He de dir, que la versió d’Amiga (visualment molt més potent que la d’Spectrum), tenia una banda sonora de la "Colonel Bogey March" que et treia fora context... almenys per les fases del Jeep i l’helicòpter.
Cadascú tindrà la seva versió preferida, jo em quedo amb la d’Spectrum, molt superior a la de pc d’aleshores (aquells colors de la CGA mai els vaig tolerar) i encara que hi hagin de superiors com la d’Amiga, abans em quedaria amb versions realitzades per la mateixa Dinamic com la d’Amstrad o Commodore.
Al 2007, Victor Ruiz va realitzar un remake amb el segell d’FX Interactive i amb el nom de la segona part, Navy Moves.


El Remake trobo que va estar molt bé, perquè reunia els dos primers videojocs, amb una qualitat i jugabilitat molt elaborades per una empresa espanyola, de fa més de 10 anys. Llàstima que mai arribés a sortir en format físic, com estava planejat en un inici i es quedés tant sols en un joc free to play.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada