dimarts, 20 de març del 2018

FX Fighter

Any:  1995
Desenvolupat: Argonaut Games
Plataforma: MS-DOS
Editat: GTE Entertainment
Gènere: Lluita

Joc de lluita exclusiu per pc, amb la novetat d’aleshores de l’engine BRender i realitzat per l’empresa Britànica Argonaut Games. Jo el vaig jugar bastant quan va sortir i va ser una novetat per l’evol·lució gràfica que tenia en aquell moment. Tenia bones introduccions i bones idees, partint de l’estil del meravellós Virtua Fighter però sense la jugabilitat, carisma i qualitat que tenia el videojoc de Sega.
Destacar un disseny de personatges un pel irregular, amb algunes pinzellades molt ben trobades com les lluitadores femenines i Rygel, l’enemic final i reclam del videojoc. Això si, res a veure amb la recreació poligonal. Un pupurri de bones idees i un intent a mig gas, davant d’un terreny nou pel pc i d’una empresa no familiaritzada amb el gènere de lluita com podria ser Capcom o SNK.

Argonaut era coneguda per treballar amb la Super Nintendo i va desenvolupar juntament amb la gran N, l’Star Fox 1 i 2 exprimint la tecnologia del xip Super FX. De fet, es va anunciar la sortida de l’FX Fighter per SNES, del qual es van arribar a veure imatges però mai va arribar a sortir a la llum.

El segon intent d’Argonaut amb aquesta franquícia, va arribar amb una segona part al 1996 anomenat FX Fighter Turbo, amb més millores però no va tenir la mateixa repercussió que el primer títol, de fet, no tinc records d’haver-lo jugat pas. Llàstima, perquè es veia molt més depurat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada